Skip links

Kas ma olen seaduse silmis kuidagi süüdi, kui ma tean, et mulle makstakse palka, kuid makse minu pealt ei maksta?

Tere
Töötan osaühingus ja tööandja maksab alati palka, aga riigile pole töötaja makse tasunud ja paistab, et ei plaanigi tasuda. Kas ma olen seaduse silmis kuidagi süüdi, kui ma tean, et osaühing ei plaanigi vanu/uusi makse ära tasuda, aga töötan OÜ-s edasi ja võtan palka vastu?

Vallaste ja Partnerid Blog

Vastus:

Kui palga väljamaksmisel tulumaksu kinni ei ole peetud, siis vastutavad maksukohustuse täitmise eest ühtmoodi nii töötaja kui tööandja, st maksuamet võib tulumaksunõude esitada ükskõik kummale. Kui tööandja on palgast tulumaksu kinni pidanud, siis töötaja maksukohustuse täitmise eest ei vastuta, sõltumata sellest, kas tööandja on maksu üle kandnud või mitte või kas töötaja ülekandmata jätmisest teab või mitte. Muude tööjõumaksude (sotsiaalmaks, töötuskindlustus, kogumispension) tasumise eest vastutab ainult tööandja.

Vallaste ja Partnerid vastab Teie küsimustele. Maksud ja raamatupidamine.