Skip links

Kas peab maksma mingit maksu riigile, kui müüa korter, mis on sugulase nimel, kuid mina olen seal pool aastat sees elanud?

Pool aastat tagasi ostsin oma sugulase nimele korteri, minu elamisõigusega seal kuni ise tahan. Mina maksan komunaalkulud. Tema mingit tulu sellest ei saa, et ma seal elan. Tema elab mujal. Ja nüüd tahame müüa selle korteri, see on me mõlema soov.
Küsimus on, kas saab müüa ja kas peab ka mingit suurt raha maksma riigile siis.

Vallaste ja Partnerid Blog

Vastus:

Sugulane, saab loomulikult oma korteri müüa. Kuna ta ise korteris ei ela, siis maksustatakse müügist saadud kasu tulumaksuga. Kasu = müügihind – soetamismaksumus – müügikulud. Soetamismaksumus on 0, kui ta sai korteri kingitusena. Kui sugulane jäi ostuhinna võlgu, siis on soetamismaksumus võrdne ostuhinnaga. Kui sugulane elaks korteris, siis oleks müük maksuvaba.

Vallaste ja Partnerid vastab Teie küsimustele. Maksud ja raamatupidamine.