Skip links

Kas raieõiguse müügi korral peab maksma tulumaksu?

Aastaid tagasi sain vanaisa metsa, mis tagastati. Nüüd müüsin raieõiguse. Sain raha 20 000.- detsembris 2015. Nüüd soovin pojale majaostuks selle raha anda. Kas raieõiguse müügist pean ka maksma tulumaksu (olen muidugi FIE-na arvel), käin ka tööl ja olen palgatööline. FIE-na ei ole mul käibemaksu kohustust kuna olen veel töövõimetuspensionär. Kuna mul raieõiguse müügiga mingeid kulusi ei tule ja kui peangi tulumaksu maksma, kas on võimalik, et saan seda tulu mitme aasta peale jagada. Metsa ma FIE-na ei müünud. Kuidas pean toimima. Suured tänud ette.

Vallaste ja Partnerid Blog

Vastus:

Raieõigusse müügist saadud kasust saab lisaks müügikuludele maha arvata ka metsa majandamise ja uuendamisega seotud kulutused, mis on tehtud 2015. aastal või järgmisel kolmel aastal. Seega on võimalik raieõiguse müügist saadud kasu maksustamist kuni kolm aastat edasi lükata. Need asjad kajastatakse tuludeklaratsiooni tabelis 6.2 ja selle lisas.

Vallaste ja Partnerid vastab Teie küsimustele. Maksud ja raamatupidamine.