Skip links

Kellel on õigus tulumaksutagastusele, kas laenusaajal või kaastaotlejal, kes reaalselt maksab laenu ja intresse?

Kas mul on õigus eluasemelaenu intresside deklareerimisele ja enammakstud tulumaksu tagastamisele?
Eluasemelaenu lepingus olen ma kaaslaenaja aga 100% korteri omanik. Laenu saaja ei ole korteriga rohkem seotud, kui vaid võttis korteri ostuks laenu. Laenu saaja ei maksa laenumakseid, kuna tal väidetavalt pole raha. Ja laenumaksed lähevad maha igakuiselt minu “kaaslaenaja” pangaarvelt. Kas mul on õigus eluasemelaenu tulumaksu tagastusele?

Lugupidamisega

Vallaste ja Partnerid Blog

Vastus:

Tasutud eluasemelaenu intresside mahaarvamise õigus on korteriomanikul vastavalt omandi suurusele. See kehtib ka kaaslaenaja kohta. Kui eeltäidetud deklaratsioonis mahaarvatava intressi suurus erineb tegelikult makstud intressisummast, siis saab seda ise korrigeerida.

Vallaste ja Partnerid vastab Teie küsimustele. Maksud ja raamatupidamine.